Skip to content

Implementatie-acceleratie

Bespaar tijd, blijf binnen budget en krijg de beloofde ROI

U heeft het contract getekend voor nieuwe analyse-software

De verwachtingen zijn hooggespannen, u kijkt uit naar het implementatietraject en u heeft alle vertrouwen in de samenwerking met de softwareleverancier.

De beloofde ROI is hoog. Dat moet ook wel, want uw investering was niet mals. Toch loopt u altijd het risico dat de resultaten uitblijven. En dat leidt tot:

Het succes van uw project is afhankelijk van de communicatie tussen u en de softwareleverancier

Maar hoe goed u alles ook afstemt en doorneemt: het lukt zelden om in één keer tot perfecte software te komen. Alle betrokkenen zijn van goede wil, maar u heeft te weinig inzicht in elkaars kennis en wensen.

Zelfs als u denkt dat u elkaar goed begrijpt, kan het misgaan

Dat is niemands schuld. Alle partijen werken zorgvuldig en professioneel, maar ze spreken elkaars taal niet.

Kortom: u heeft allebei heel goede oren nodig. Om te luisteren naar wat de ander precies bedoelt. Om de kleinste details te herkennen. Om tussen de regels door te snappen wat de technische uitdagingen zijn en wat de impact is van gemaakte keuzes.

ACTLytics helpt u om de vertaling te maken

We ondersteunen u om alle wensen duidelijk over te brengen naar de softwareleverancier. En we ondersteunen de softwareleverancier bij het opdiepen van al uw wensen, zodat de software straks optimaal aansluit op uw praktijk.

We zijn de tolk-vertaler tussen alle spelers. Met onze inzet verloopt uw project succesvol from scratch.

Ons aanbod

Procesbegeleiding

We zijn adviseur voor softwareleverancier en gebruiker. Vanaf dag één wordt duidelijk wat de gebruiker precies nodig heeft en hoe de software hieraan tegemoet kan komen.

Trouble finding

We analyseren het traject, we anticiperen op mogelijke problemen en we tackelen issues direct. Zo voorkomt u onnodige misstappen en vertragingen.

Vooruitkijken

We kijken verder dan de stip op de horizon, zodat u blijft profiteren van de nieuwe software. De keuzes die u nu maakt, werken straks ook nog voor u.

Onze inzet stopt niet bij een rapportage. We lopen met u mee, zodat alle partijen met vertrouwen vooruitkijken.

De werkwijze

Inventarisatie

We bespreken in welke fase van het implementatieproject u zich bevindt en welke uitdagingen u kunt verwachten. Vervolgens zetten we op een rijtje hoe we u van dienst kunnen zijn.

Introductie

Gaan we samenwerken? Dan maakt u kennis met de teamleden die uw proces gaan begeleiden. Als het onderling goed klikt regelen we de IT-gerelateerde zaken en introduceert u ons bij het projectteam.

Uitvoering

We bepalen de taken en verantwoordelijkheden per teamlid, en we gaan aan de slag

Evaluatie

Regelmatig plannen we een afspraak met u en eventuele andere stakeholders, waarin we evalueren en doelen definiëren voor de komende periode.

Onze rollen

Changemanager

De changemanager vertaalt de klantwens naar de software, en andersom. Ze fungeert als de middelste van drie tandwielen: ze brengt informatie naadloos over van de ene partij naar de ander, zodat beide in beweging komen

Projectmanager

De projectmanager helpt u bij het stellen van prioriteiten en doorhakken van knopen. Ze zorgt voor overzicht, maakt planningen en taakverdelingen en ze formuleert realistische doelstellingen. Zo ronden we het project op tijd en binnen budget af.

Business consultant

De business consultant ondersteunt uw team bij alle uitvoerende taken tijdens het implementatietraject. Van designfase tot testen, van het trainen van eindgebruikers tot het creëren van rapportages en dashboards

En het resultaat?

“Werkt jullie inzet niet vertragend?”

Een begrijpelijke vraag. Hoe meer spelers, hoe meer ruis, is misschien uw gedachte. Maar juist door onze inzet voorkómt u vertraging.

Hoeveel tijd wilt u verliezen met miscommunicatie, verkeerde keuzes of dubbel werk? Hoe graag willen uw medewerkers overwerken om het project te redden?

Met onze inzet hoeft het nooit zo ver te komen. U kunt vertrouwen op een strak gepland maar ontspannen traject.

De investering

Voor slechts 2% van het totale projectbudget bent u verzekerd van de ROI.

Ter vergelijking: als een project van een jaar uitloopt met één maand, kost dat al zo’n 6% van het projectbudget. En dat is nog exclusief de verborgen kosten van de vertrouwensbreuk, de weerstand en de frustratie.

Reken de besparing maar uit.

Innovatief en best-in-class

Kortom

ACTLytics spreekt de taal van de softwareleverancier en van uw organisatie. Met ons voorkomt u onnodige misverstanden. U ontwijkt de valkuilen waar u anders ongemerkt intrapt.

De implementatie verloopt soepel en geruisloos – vanaf dag 1.

Wat is uw vraagstuk?

Tijdens een vrijblijvende kennismakingsafspraak gaan we graag in op uw specifieke uitdaging. Neem contact op, dan weet u snel wat we voor u kunnen betekenen.